Selecteer uw regio

Meer informatie

Doos met sticker

Beschikbare CV installateurs in plaats Molenhoek Lb

Nillesen Groesbeek BV

Nillesen Groesbeek BV Adres:
Nillesen Groesbeek BV
De Ren 9
6562 JJ Groesbeek

Tel. 024 - 3971487
Fax. 024 - 3973290

Website. www.nillesen.nl
Email. info@nillesen.nl

Beschrijving:
Centrale verwarming: Een weloverwogen keuze begint met goede informatie.

U krijgt er vroeg of laat mee te maken: de aanschaf van een verwarmings- of een warmwatertoestel. Want eens in de ongeveer 15 jaar moet uw toestel vervangen worden. Om u te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze treft u hieronder informatie aan waarin u antwoorden vindt op de meeste vragen. Natuurlijk kunnen wij ook advies op maat geven. Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Zij helpen u graag verder.

Verwarmingssystemen
Het verwarmen van een woning kan op verschillende manieren plaatsvinden. In oudere huizen komen nog wel lokale verwarmingssystemen voor zoals gashaarden en gevelkachels. De meeste woningen worden echter verwarmd d.m.v. een centraal verwarmingssysteem.

Deze is onder te verdelen in twee typen:
* Verwarming met water als warmte-overdragend medium:
- radiatoren en/of convectoren
- vloer en/of wandverwarming (lage temperatuurverwarming)
* Verwarming met lucht als overdragend medium

Een cv-ketel met radiatoren of convectoren
Een centraal verwarmingssysteem met een cv-ketel en radiatoren is de meest gebruikte verwarmingsinstallatie. Een ketel met een gasbrander verwarmt water dat via buizen naar radiatoren loopt. Deze radiatoren kunnen in alle vertrekken van een huis hangen. Het warme water in de radiator geeft via straling en convectie warmte af aan de omgeving. Het afgekoelde water loopt via retourbuizen terug naar de verwarmingsketel.

Naast radiatoren kunnen er ook convectoren in het circuit worden opgenomen. Dit zijn stalen buizen waar water doorstroomt, voorzien van lamellen voor de warmte overdracht. Het verwarmingsprincipe van convectoren berust voornamelijk op convectie: het opwarmen van koude lucht waardoor deze stijgt en gaat circuleren. Daarom kunnen convectoren in kasten of putten worden weggewerkt.

Thermostaat
Het comfort in uw woning wordt bepaald door de totale installatie, inclusief de thermostaatregeling. De bekende kamerthermostaat waarmee u de temperatuur met de hand kunt instellen, heeft gezelschap gekregen van klok-, computer-, en weersafhankelijke thermostaten. De klokthermostaat kan de ketel op de gewenste tijd inschakelen en de computerthermostaat kan een stookprogramma op tijd en temperatuur inregelen.

Vloer- en wandverwarming (lage temperatuurverwarming)
Tegenwoordig zien we dat vloer- en wandverwarming steeds vaker als hoofdverwarming worden geïnstalleerd. Met warm water dat door leidingen in de vloer of wand stroomt, wordt een ruimte op temperatuur gehouden. Vloer- en wandverwarming geven stralingswarmte af, maar de ruimten worden ook opgewarmd door convectiewarmte omdat de warmte stijgt en gaat circuleren.

Luchtverwarming
Evenals vloerverwarming is luchtverwarming vrijwel onzichtbaar. Afgezien van een aantal kleine roosters in de muren of in de vloer, is in de woonruimtes niets van deze verwarmingsinstallatie te zien.

Luchtverwarming is ideaal als hoofdverwarming en geeft uitsluitend convectiewarmte af (stroming van warme lucht), dus geen stralingswarmte. Goede isolatie van de woning, zoals heden ten dage wordt toegepast, is dan ook essentieel.


Met vragen kunt u altijd contact met ons opnemen

Plaatsen in de regio Nijmegen