Selecteer uw regio

Meer informatie

Doos met sticker

Beschikbare CV installateurs in regio Friesland

Spoelstra Technisch Installatiebedrijf

Spoelstra Technisch Installatiebedrijf Adres:
Spoelstra Technisch Installatiebedrijf
De Bolder 4
9206 AN Drachten

Tel. 0512 - 518436
Fax. 0512 – 526322

Website. www.tib-spoelstra.nl
Email. info@tib-spoelstra.nl

Beschrijving:
Spoelstra technisch installatiebedrijf Drachten is al 25 jaar betrouwbaar installateur van cv-ketels en centrale verwarming.

CV-ketels
Omdat elke klant zijn eigen wensen heeft, hebben we verschillende merken cv-ketels in ons aanbod: Nefit, Remeha, Vaillant en Itho. Elk merk heeft zijn eigen specifieke kenmerken, maar allemaal zijn ze betrouwbaar en voldoen ze aan alle eisen die je kunt stellen aan een kwaliteitsketel.

Nefit Hr-ketels
Sinds de jaren 80 is de hoogrendementsketel geïntroduceerd door het Nederlandse merk Nefit. Daarmee is de opmars van milieuvriendelijk en energiezuinig stoken begonnen. Inmiddels is Nefit al 25 jaar marktleider. Niet alleen door de doordachte verwarmingsconcepten, maar ook de betrouwbaarheid van de Hr-ketels.

Door de jaren heen heeft Nefit een waterdicht kwaliteitssysteem ontwikkeld, met een uitgebreide dienstverlening aan installateurs en consumenten en bovendien 15 jaar garantie op de warmtewisselaar. Een sterk merk, met toppers zoals de Nefit Ecomline, cv-ketel van het jaar 1998. Op lange termijn de beste en de goedkoopste. Dit alles maakt dat wij al vanaf de beginjaren Nefit dealer zijn. We staan volledig achter het merk.

Remeha cv-fabrikant
Remeha is een Nederlandse cv-fabrikant, groot geworden met het produceren van grote cv-ketels voor organisaties. Maar ook voor de consument is inmiddels een uitgebreid pakket ontwikkeld.
Met als groot succes de kleine, compacte, zuinige en goedkope Remeha Avanta.

Vaillant ketelleverancier
Vaillant is de grootste ketelleverancier in Europa. Met de uitvinding van de geiser hebben ze meer dan ruime expertise in huis. Ook Vaillant heeft een uitgebreid pakket voor de consument.
Neem nu de betrouwbare en zuinige Hr Solide: hét succesartikel.

Itho ventilatietechniek
Itho, een grote in de ventilatietechniek, begeeft zich sinds enkele jaren op de ketelmarkt. En niet zonder succes, want met de tweede generatie Itho Klimax wonnen ze de consumententest 2006 voor beste cv-ketel. Met name door de specifieke warmtewisselaar voor tapwater biedt Itho een hoog comfort voor een relatief lage prijs in een zeer compact ketel. De verkoop blijft stijgen.

Thermostaten
De meeste thermostaten werken als aan/uit contact. Dit houdt in dat de cv-ketel volledig (100%) gaat branden als het te koud is in de ruimte. Een hr-ketel haalt zijn hoogste rendement als hij op halve kracht brandt. Een modulerende thermostaat (via opentherm aangesloten) zal er voor zorgen dat de ketel optimaal wordt aangestuurd en dat hij op lage kracht blijf branden als dit nodig is. Hierdoor bespaart u structureel energiekosten. Niet elke thermostaat kan op elke cv-ketel, dus laat u hierin informeren.

Honeywell thermostaten
De meest gebruiksvriendelijke en meest verkocht thermostaten zijn van het fabricaat Honeywell. Door jarenlange ervaringen met regelingen hebben zij diverse modellen op de markt gebracht.
Met name:
* Honeywell Kamerthermostaat: Round Aan/Uit of Modulation
* Honeywell Klokthermostaat: Chronotherm IV of Modulation


Radiatoren
Wij installeren radiatoren in een groot aantal lengte- en hoogtematen, voor elke situatie een passend resultaat. Decoratief en …lekker warm natuurlijk.

Thermrad radiatoren
Voor zowel vervanging van bestaande radiatoren als nieuwe installaties gebruiken wij de moderne compact radiatoren van Thermrad. Zij onderscheiden zich door hun elegante vormgeving, met een luxe omkasting die standaard op alle modellen zit: sierlijsten op de bovenkant en de zijkanten.

De binnenkant wordt zo aan het oog ontrokken, voor een compact en decoratief resultaat. Uiteraard kan de omkasting heel eenvoudig worden verwijderd voor het reinigen van de radiator.

Constructie radiatoren
De radiatoren worden zodanig geconstrueerd dat er geen ontsierende bevestigingsbeugels, bouten en schroeven te zien zijn. De compacte vormgeving blijft zo volkomen intact voor een optimaal esthetisch effect.

Thermrad radiatoren zijn volgens ons de beste keuze als het erom gaat uw klassieke of moderne interieur te verrijken met mooie en betaalbare radiatoren.

Thermrad onderhoudsvriendelijk radiatoren
Thermrad radiatoren zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Het productieproces vindt volautomatisch plaats op ultramoderne machines.

Nadat de radiator is ontvet en voor behandeld, worden twee sterke laklagen aangebracht in de kleur wit (RAL 9016). Alle radiatoren worden getest op een druk van 13 bar en gecontroleerd, alvorens de fabriek te verlaten. Thermrad biedt hierdoor hoogwaardige kwaliteit en zekerheid. De garantie op de radiatoren is maar liefst 10 jaar.

Afmetingen
Thermrad Compact wordt geleverd in de volgende hoogtes: 300, 400, 500, 600, 700 en 900 mm. Er zijn ook raamradiatoren van slechts 200 mm hoog.

Aansluitingen Thermrad radiator
Een Thermrad radiator heeft net als iedere andere radiator vier aansluitingen, op elke hoek één. Thermrad heeft daarnaast nog twee extra aansluitingen die rechtsonder zitten. Het voordeel hiervan is dat er geen leiding in het zicht naast de radiator loopt.

U moet dan wel gebruik maken van een speciale radiatorkraan. De knop moet dan ook rechtsboven komen. Als de leidingen niet rechtsonder de radiator uitkomen, of als u de knop links wilt plaatsen, is het beter te kiezen voor een ‘normale’ radiatorkraan en een 'normale' manier van aansluiten. Wilt u toch gebruik maken van de onderaansluiting en wilt u de knop graag aan de linkerkant, kies dan voor Thermrad Super-8 Compact. Deze hebben namelijk een aansluiting midden onder.


Vloerverwarming
Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming, zowel in nieuwbouw als in bestaande bouw. Het heeft dan ook veel voordelen. Wij zijn ervan overtuigd dat vloerverwarming de toekomst heeft. Een warm onthaal voor elk huis.

Voordelen vloerverwarming
* Zuiniger en dus kostenbesparend: Uit onderzoek is gebleken dat de ideale ruimtetemperatuur bij vloerverwarming één tot twee graden lager ligt dan bij andere verwarmingssystemen. Dat vermindert het energieverbruik al met vijf tot zes procent. In combinatie met een Hr-ketel stookt u nog eens 10 tot 15% zuiniger ten opzichte van conventionele (hoge temperatuur) systemen door de lagere stooktemperaturen.
* Veiliger: Geen gevaar voor stoten of branden aan radiatoren
* Gezonder: Betere handhaving van de luchtvochtigheid. Minder stofcirculatie en minder kans op huisstofmijt.
* Praktischer: Meer ruimte door het ontbreken van verwarmingselementen.
* Comfortabeler: Doordat vloerverwarming voor een groot gedeelte uit stralingswarmte bestaat, wordt het als aangenamer ervaren. Gelijkmatige verdeling van de warmte benadert het dichtst het ideale verwarmingsgevoel. Geen last van luchtcirculatie, tochtverschijnselen of de onaangename geur van verbrand stof door hoge, plaatselijke temperaturen die bij radiatoren en convectoren wel kunnen optreden.
* Hygiënischer: Geen lastige hoeken om schoon te maken.
* Mooier: Geen ontsierende leidingen, radiatoren, convectoren of andere verwarmingselementen.

Laag Temperatuur Verwarmingssysteem
Vloerverwarming is een zogenaamde Laag Temperatuur Verwarmingssysteem (LTV). Dit betekent dat het toegepast kan worden bij installaties die uitgaan van een aanvoertemperatuur die lager is dan 55°C. Hr-ketels halen bijvoorbeeld alleen hun hoge rendement als zij niet boven deze aanvoertemperatuur komen. Warmtepompen, zonneboilers en andere alternatieve warmte opwekkers zijn zelfs nauwelijks toe te passen als er temperaturen boven de 55°C nodig zijn en gaan bovendien beter presteren als de gewenste aanvoertemperatuur nog verder kan dalen. Aangezien dit soort verwarmingsinstallaties in de toekomst steeds meer toegepast zullen worden, zijn wij er van overtuigd dat vloerverwarming de toekomst heeft.

Bestaande bouw vloerverwarming
In de bestaande bouw is het vaak lastig om vloerverwarming aan te leggen, omdat er onvoldoende hoogte is. Een goede oplossing hiervoor is om de vloerverwarmingsbuis in de afwerkvloer te frezen. Dit is relatief eenvoudig voor ons en u hebt de ideale verwarming. Houten vloeren in oude bestaande huizen en vloerverwarming gaan eigenlijk niet samen en wij adviseren u om dit niet te doen.

Plaatsen in de regio Friesland